HAYIRLI HER İŞİN BAŞI BESMELE

Allah âdın zikredelim evvelâ
Vâcib oldur cümle işde her kulâ
Allah âdın her kim ol evvel anâ
Her işi âsân ider Allah anâ
Süleyman Çelebi Hz.
Kadim şehir Bursa'mızın sahiplerinden olan Merhum Süleyman Çelebi Hz. Mevlid- i Şerifi yazarken Allah' ın adıyla başlamıştır. 
Bismillahirrahmannirrahim; Rahman ve Rahim olan ALLAH' ın adıyla anlamına gelen ayetin adıdır. Besmelede Yüce yaratıcının üç ismi geçmektedir. Bunlar; ALLAH (c.c.), Rahman (c.c) ve Rahim (c.c)' dir. Peygamberimiz (as) her hayırlı işe besmele ile başlanmasını tavsiye etmiştir. Yaratılış gayemizin amacı Allah' ı tanımak ve ona layık bir kul olmaktır. 
'' Çalışmak ibadettir '' düsturunun temel başlangıcı o işe başlarken besmele ile Yüce yaratanı anmak ile işe başlamaktır. Yapacağımız her işte onun adıyla başlamak işimizin bereketini artıracaktır. Dolayısıyla her hayrın başı olan besmele ile başladığımız işler tükenmez ve bitmez bir hazine olan ALLAH' ın varlığının tecellisidir. Hayırlı her işin başında besmele vardır. Besmele karlı dağları aşmamızda engin rehberdir. Zorlukları kolay kılan altın anahtardır. Kaleleri fetheden manevi silahımızdır. Dinimizin sembollerinden biri olan besmele Yüce yaratıcının bizlere aziz ihsanıdır.
Bursa - Osmangazi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İş Yerinde İletişimin Artırılması

İnsanları geçimsiz yapan sevgisizliktir.Birbirine düşman eden iletişimsizliktir. Güzellikten yana ne varsa yok eden ilgisizliktir. Konfüç...