İmar Etmek Bizim Genlerimizde Var


İmar Etmek Bizim Genlerimizde Var
 
"Bu şehri imar etmek yalnız sokak açmak, alan yapmak değildir."  (Memduh Şevket Esendal)

Türk dil kurumu kayıtlarına baktığımızda  imar etmek sözcüğünün karşılığı ''bayındır durumuna getirmek, bayındırlaşmak, geliştirmek'' anlamları ile karşımıza çıkmaktadır.

Alemlere Rahmet Efendimiz Hz. Muhammed (sav)  Medine’ye Hicret etmiş hemen mescit yaptırmış. Yani imar etmiş, halkı kaynaştırmış. Ensar ile muhaciri bir araya getirmiş. Keza Peygamber efendimizi rehber alan ecdadımız fethettiği yeri yurt yapmış. İnsana hizmeti düşünmüş yol güzergahlarına kervansaraylar yaptırmış.İlme önem vermiş medrese yaptırmış. Halk birbiri ile kaynaşsın diye mahallelere mescitler yaptırmış.
 
İmar etmek bizim töremizde var. Bundan mütevellit bizler de acizane günlük yaşam koşullarında,iş hayatında güzelliği yaymak ve insanlara hizmetin nimet olduğunun farkında olmak adına iyi hasletleri her dem imar etmemiz gerekiyor. 
 
İmar edelim ki ecdada vefamız olsun, gelecek nesillere hatıratımız kalsın.
 
Muhsin Ertuğrul Kemikli
Mudanya-Eşgel

1 yorum:

  1. Türkiye vakıf devleti olarak yorumlayanlarımız oluyor. Haklılarda diyebiliriz ecdadımızın inandığı inanç ve değerlere bakıldığında osmangazinin önderliğinde ilahi bir rüya ile müşerref olan imparatorluğun başlangıcı ve 600 yıllık çınarın sonu yine tohumundan yeni bir çınarın doğuşuna şahit olunduğu bu günlere bakılırsa.
    Ecdadın imar ettiği her cami, medrese, kervansaraylar.
    Misal her sefer ve zafer sonrası camiler yaptırılmış dönemin padişahları tarafından osmanlıda günümüzde ise yaşanan 15 temmuz darbe girişimi sonrası çammlıca ve taksim camileri bu zafere örnektir.

    YanıtlaSil

İş Yerinde İletişimin Artırılması

İnsanları geçimsiz yapan sevgisizliktir.Birbirine düşman eden iletişimsizliktir. Güzellikten yana ne varsa yok eden ilgisizliktir. Konfüç...