Hayata Dair - Muhsin Ertuğrul Kemikli

Ecdadın, 'insanı yaşat ki devlet yaşasın' düsturunu mihenk taşı kabul edip gönlümüze yazarak bu kutlu yola çıktık. Bu kutlu yolun ismi 'Hayata Dair'
 
Hayatın merkezinde ne var?

- 'İnsan'
O halde İnsan madendir. Her insanın kapasitesi farklı farklıdır. İnsanın sosyal ve çalışma sahasında değerini artıracak olan ise, yine çevresindeki insanlardır. Bir binayı inşa etmek artık teknolojik gelişmelerle günler ve saatler alırken yıkılan bir kalbin alınmasına hiç bir teknoloji etki edemiyor.
 
Pekâlâ gönül kuşu olan kalbin kazanımı ise muhabbetten ibarettir. Gönlü kazanmak muhabbete ve zamana bağlıdır. Muhabbeti, ecdad tanımlasa idi; 'muhabbet kalbin meyli' derdi. O yüzden ecdad, sözü ne güzel söylemiş, ne güzel bağlamış.
 
“ Muhabbetten Muhammed oldu hasıl,
Muhammed’siz muhabbetten ne hasıl?
Zuhurundan Bezm-i alem oldu vasıl.”
 
( Sultan II. Mahmud’un hanımı ve Sultan Abdülmecid’in annesi Bezm-i Alem Valide Sultan’ın sıkça kullanmış olduğu mühründe yazılmıştır )
 
Evet 'Hayata Dair' yazılarımı  muhsinertugrulkemikli.blogspot.com'da yazacağım. Bu vesile ile yazılarımın bu platformda yazılması için cesaretlendiren teşvik eden İlkay Coşkun hocama çok teşekkür ederim. (07.07.2019)

Muhsin Ertuğrul Kemikli

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İş Yerinde İletişimin Artırılması

İnsanları geçimsiz yapan sevgisizliktir.Birbirine düşman eden iletişimsizliktir. Güzellikten yana ne varsa yok eden ilgisizliktir. Konfüç...