Duygudaşlık = Özdeşlik = Diğerkâm = EMPATİ

Empati kelimesi Türk dil kurumu sözlüklerinde Duygudaşlık olarak yer alır. Duygudaşlık; açılım olarak  Kendini duygu ve düşüncede bir başkasının yerine koyabilmek olarak tarif edilmektedir. Hayatın her evresinde duygudaşlık ile hareket eden bireyler maddi ve manevi olarak kazanım sağlarlar. Artık birey gibi hareket eden kurumlarda duygudaşlık kavramını kendilerine mihenk taşı yapmaktadırlar. Gelişen teknoloji ve rekabetin çok fazla yer aldığı bir dünyada yer almaktayız. Klasik olarak örnek verdiğim  gerçek olan bir kavram var: '' Artık mahallemizde sadece bir adet ekmek fırını bulunmamaktadır '' Yani müşteri seçenek kapısını çoğaltmıştır. Müşterinin sizi, kurumunuzu seçmesi için diğerlerinden önce olmanız gereken ince ayrıntılı süreçler vardır. Bunlardan en önemlisi, yazı başlığımız olan  '' Duygudaşlık = Özdeşlik = Diğerkâm = EMPATİ ''  kavramıdır.

Gerek müşterinin seçiminde gerekse müşterinin şikayet sürecinde sizi çözüme götürecek yol '' Duygudaşlık = Özdeşlik = Diğerkâm = EMPATİ'' kavramıdır.   Dolayısıyla müşteri memnuniyet piramidini artırmanın en iyi yolu müşteri gibi davranmaktan geçmektedir. Müşteri tarafı ile bakıldığında sorunun kısa zamanda çözüldüğü gözlemlenmektedir. Her şikayet aslında yeni  bir memnuniyet kapısıdır. Memnuniyeti ancak '' Duygudaşlık = Özdeşlik = Diğerkâm = EMPATİ ''i ile sağlarız. '' Duygudaşlık = Özdeşlik = Diğerkâm = EMPATİ '' ile hareket edilen şikayet süreci süreç sahibinin kısa zaman'da sorunu çözümlemesine yardım eder. En çok '' Duygudaşlık = Özdeşlik = Diğerkâm = EMPATİ '' yapan şirketler, şahıslar her zaman dağın zirvesinde bayraklarını dalgalandırırlar. Çünkü onlar başarmışlardır. '' Duygudaşlık = Özdeşlik = Diğerkâm = EMPATİ '' kurmayan şirketler  ise dağın zirvesine bakmakla yetinirler.

Müşteride aidiyat duygusunun olmazsa olmazı '' Duygudaşlık = Özdeşlik = Diğerkâm = EMPATİ '' dir. 

Osmangazi - Bursa 

Muhsin Ertuğrul Kemikli


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İş Yerinde İletişimin Artırılması

İnsanları geçimsiz yapan sevgisizliktir.Birbirine düşman eden iletişimsizliktir. Güzellikten yana ne varsa yok eden ilgisizliktir. Konfüç...